web analytics

Gelecekte Akıllı Telefonlar Nasıl Olacak?

Geleceğin akıllı telefonları donanımları ve özellikleriyle pek çok şeyi değiştirecek. Her yerden çekecek, holografik görüntüler sunabilecek. İşte gelecekte akıllı telefonlarda yüksek ihtimalle olacak en yeni özellikler...

Elon Musk’ın, mevcut teknolojide çığır açan şeyler hakkında dediğini yapacağına güvenebiliriz. Musk’ın son girişimi olan Tesla Pi telefonu sektör için tamamen çığır açıcı bir şey olan, doğrudan uyduyla iletişim sunuyor. 2022 sonunda veya gelecek yılın başlarında piyasaya sürülecek olan Tesla Pi, bazı dikkate değer özellikleriyle sınırları zorlayacak. Sektör uzmanlarına göre bu özellikler; 5G uyumunu, güncelleme hızını, fotoğraf çözünürlüğünü, ekrandan kumandayı, video kaydını ve daha fazlasını içeriyor. Tesla Pi, bu alanların bazılarında sektöre yön veren telefon olarak kabul edilecek.

Farklı alanlarda da sadece “sektörle rekabet eden” veya geriden gelen olacak.Tesla Pi Starlink uydularıyla bağlantılı olacak. Bu, dünya genelinde telefonun çekeceği anlamına geliyor. Samsung’un kendi ürünleri için benzer bir kapasite sağlayacak olan 4 bin 600 uydu gönderme planı var ama bir kez daha Musk ve Tesla bir ilki gerçekleştirdi. Bu telefon bir adımı, en azından uydu bağlantısı konusunda çok büyük bir adımı temsil ediyor. Fakat akıllı telefon teknolojisi ve kullanılabilirliğinde daha pek çok çığır açıcı şey bulunuyor.

Geleceğin Akıllı Telefonları Hangi Özelliklere Sahip Olacak

Akıllı telefonlar, hayatımızın önemli her bölümünü destekleyecek cihazlara dönüşecek. Bunu da her zamankinden daha kusursuz ve daha sezgisel bir şekilde yapacaklar. Bir bakıma kim olduğumuzu temsil edecekler. Bu da hiç şüphesiz aşağıdaki özelliklere sahip olacakları anlamına geliyor:

Kabloya gerek kalmayacak: Kablosuz cihaz entegrasyonu ve şarj etme özellikleriyle artık giriş yerleri olmayacak.

Artırılmış gerçeklik entegrasyonu: Gelecekte akıllı telefonların ekranları artırılmış gerçeklik işlevine olanak sağlayacak, daha gerçekçi görüntüler sunacak.

Sensörlerle daha iyi bağlantı: Akıllı telefonlar sensor teknolojisini kullanarak vücudumuzdaki ve yakın çevremizdeki sorunlarla ilgili olarak bizi daha çok bilgilendirecek. Kısacası vücudunuzla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olacaksınız.

Şekil değiştirme özelliği: Gelecekteki akıllı telefonlar aynı anda hem şekillendirilebilir, sıkıştırılabilir, esnetilebilir hem çevresindeki eklenti cihazlarıyla üst üste dizilebilir olacak.

Geliştirilmiş şarj seçenekleri: Akıllı telefonların doğrudan güneş enerjisiyle şarj edilmesi, cihazların şarjını dolu tutma konusunda atılacak mantıklı bir adım olacak. Ayrıca otoyollardaki şarj istasyonları, araçlarımızdaki akıllı telefonları ve diğer cihazları da şarj etmek için kullanılabilecek. Şarjlar çok daha uzun süre dayanacak.

Dokunmadan kullanma: Sesli komutlar ve hatta yapay zekanın bilgilendirdiği dahili uyarılar akıllı telefonun tüm özelliklerini açacak ve tüm uygulamalarını kontrol edecek. 

Holografik ekranlar: Akıllı telefonları kullanarak diğerleriyle üç boyutlu görsel etkileşim kurabileceğiz. Holografik görüntüler dokunulabilir, etkileşime geçilebilir ve saklanabilir olacak.

Akıllı gözlükler, akıllı lensler: Gözlükler veya lensler, kulaklarımızın yanında hoparlörleri veya hatta kulaklıkları bulunan giyilebilir mini bilgisayarlara kablosuz şekilde bağlanabilir olacak. Sesli komut vermeye, gözlerimizle işaret etmeye ve ikinci bir kere düşünmeden gözlük saplarındaki düğmelere basmaya veya bunları kaydırmaya alışacağız.

Genişletilmiş sesli iletişim: Akıllı telefonlar kontrol ettikleri cihazlarla da konuşabilmemizi sağlayacak.

Acil durum uyarıları: Yeni nesil akıllı telefonlar her gün her saniye sağlığımızı ve fit olma durumumuzu takip edecek. Daha da önemlisi, kendimiz yardım isteyecek durumda olmadığımızda, yardım çağıracak kapasitede olacaklar.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı